У день покровительки всього роду козацького – Пресвятої Покрови, українці відзначають День захисника України та День українського козацтва.

Ці знаменні дати тісно пов’язані між собою, символізують зв’язок поколінь, давню історичну традицію, прагнення вільно жити на власній землі. З дідів-прадідів  українці мріяли про  незалежність, а виборовши її у 1991 році, продовжують захищати і відстоювати свої кордони донині.

Сьогодні кращі наші сини пліч-о-пліч боронять українську землю, відстоюючи її цілісність. Ми з гордістю говоримо про нашу армію, про сотні справжніх воїнів, які стали на захист кордонів Батьківщини, про мільйони простих небайдужих українців-волонтерів, які забезпечують усім необхідним свою армію, про тисячі матерів і дружин, які чекають своїх захисників і моляться за їх безпеку і за благополуччя української землі.

13 жовтня хвилиною мовчання перед пам’яттю і подвигом славних синів України героїв АТО розпочалися заходи з нагоди відзначення Дня Захисника України та Дня Українського козацтва біля Меморіалу пам’яті героїв АТО.

Урочистості продовжилися у читальному залі університету, де відбулося літературне свято «Слава козацька не вмре, не поляже», за ініціативи провідного бібліотекаря І. І. Грінішина, та студентського активу факультету української філології та журналістики та факультету іноземної філології.

Учасники свята ознайомились із значенням святкування Дня українського козацтва, взяли участь у вікторині, де показали свої знання про побут, звичаї козаків, їх військове мистецтво, переглянули книжкову виставку «Козацька героїка захисників України» взяти участь у конкурсах, та отримати призи. Свято відбулося за підтримки профкому студентів, аспірантів та докторантів Кам’янець –Подільського національного університету імені Івана Огієнка.

Урочистості з нагоди Дня захисника України