28 вересня 2022 року учасники археологічного гуртка — студенти різних курсів історичного факультету, у межах екскурсійної поїздки відвідали могутню та відому у вітчизняній історії твердиню — Хотинську фортецю, одну з найпотужніших оборонних споруд Східної Європи свого часу.

Викладачі кафедри археології спеціальних історичних та правознавчих дисциплін, кандидати історичних наук Анатолій Глушковецький та Олександр Баженов разом із завідувачем музейно-освітнього відділу ДІКЗ «Хотинська фортеця», випускником історичного факультету К-ПНУ Денисом Позняковим провели дуже цікаву та пізнавальну екскурсію могутніми мурами замку, територією заповідника.

 

Особливо цікавими для гуртківців були експозиції археологічних знахідок музею, що знаходяться в приміщенні колишньої казарми, спорудженої ще в 60-70 рр. XV ст. У виставках студенти наочно, на основі артефактів та реконструйованих речей, простежили історію фортеці від найдавніших часів до сучасності, що у свою чергу сприяло кращому засвоєнню інформації, отриманої від чудової екскурсії наставників.

Археологічний гурток

Археологи-гуртківці відвідали одну із найпотужніших твердинь в Україні